Väggdekor - Sätt prägel på dina väggar

Inom inredning finns det inga gränser och inget rätt eller fel. Här kan du släppa fantasin fri och låta dina önskningar bli till verklighet. Om du saknar inspiration eller inte riktigt vet hur du ska täcka dina väggar, så har vi samlat lite tips som kan hjälpa till att föryngra din inredning och göra den mer attraktivt!  

Första steget är att bestämma hur du vill dekorera din vägg. Vilken färg, vilka tapeter eller vilken typ av dekor som du önskar - det finns en mängd olika alternativ! Om du gillar att inreda måttfullt så kan du med fördel använda färg som tillåter både enkla, diskreta val och livligare färger. Det är aldrig en dålig idé att försöka måla på ett sätt som undviker en effekt som är för slät eller monoton på en vanlig vägg.

Den som vill ha en vägg som sticker ut och inte liknar någon annans, kan använda en designtapet. Det finns ett brett urval av valmöjligheter mellan olika visuella effekter beroende på vad du söker. Abstrakt, romantisk, svart och vitt osv. Varje stil berättar en egen unik historia. Det är bara en fråga om att hitta en som får ditt hjärta slå lite extra.

Det finns även en möjlighet att använda en enda remsa av tapet. Det kommer att framhäva delar väggen och lysa upp ditt rum utan att det tar över hela väggytan. Det ger en dekorativ tvist till din inredning och uppskattas ofta av dem som vill ha något originellt, men som inte vill offra hela väggen.  

På ett liknande vis kan man använda sig av väggdekaler. De fastnar direkt på väggytan och kan piffa upp din vägg på nolltid. Det är upp till dig att välja motiv och bestämma var dekalen gör sig allra bäst. På detta vis kan du återskapa dekorer likt den av dansande män i bilden ovan i din trappa.

När själva väggytan är färdig så är det fritt fram att dekorera med vackra målningar, med fotografier som ligger dig varmt om hjärtat eller varför inte använda dig av etnisk inredning likt den Poshti som du kan se på ovan bild. 

Följ din inre magkänsla och våga vara kreativ! 
Ta gärna en rundtur på den franska hemsidan Izoa.fr, där du finner inspirerande idéer utöver det vanliga.  

Bilder:Väggdekor: whatisblik  
Väggdekor och målningar: Izoa.fr  
Etnisk dekoration: Kelim, Patchwork kuddfodral och Poshti: CarpetVista.se