Hästens år

Kina är en av världens äldsta civilisationer och har en lång och rik historia av mattillverkning. De flesta av de områden i gamla Kina som tillverkade mattor utvecklade sina egna unika stilar och idag finner man Kina mattor i en mängd olika färgkombinationer med inslag av både blommor och geometriska motiv. De flesta av oss förknippar förmodligen kinamattor med figurala drakinslag och reliefklippt lugg som ger mattan ett tredimensionellt utseende.

Kinesiska nyåret 4712  

I dag markerar början på det kinesiska nyåret : Trähästens år Trähästen symboliserar " eld energi " och är det perfekta tillfället för alla, hästar som andra tecken, att förnya sina hem och börja det nya året med positiv energi! En handknuten kinamatta är ett prisvärt och bekvämt sätt att knyta samman inredningen i de flesta hem. 

Den röda färgen syns överallt under festligheterna. Rött symboliserar eld som enligt tron hjälper till att hålla undan otur och även om firandet bara varar i 15 dagar, kan en investering i en enfärgad röd matta vara den perfekta färgklicken till ditt hem. För dig som inte har möjlighet att ge bort en häst till dina nära och kära har vi några lämpliga mattor för tillfället! 

Gott nytt år! 

Översta bilden: Kinamattor antikfinish  
Bild 1: Figural Tabrizmatta 
Bild 2: Glas från ArtGlassVista, Mats Jonasson
Bild 3: Glas från ArtGlassVista, Kosta Boda