Art Déco - färgstarka antikviteter

Art Déco uppkom i Frankrike efter första världskriget som en motreaktion mot dåtidens industriella och praktiska ideal.

Stilen kännetecknas av geometri, färg och en blandning av modernt kombinerat med klassiskt. Möblerna skulle inte enbart vara praktiska utan även estetiska och framhäva det individuella och dekorativa. Mycket av inspirationen hämtades från orienten, det antika Grekland och Egypten.

Efter första världskrigets slut väcktes ett stort intresse för nya konst och designinfluenser, vilket bidrog till Art Décons popularitet och spridning.

Öst möter väst 
När Kina gick samman med de allierade styrkorna ökade handeln med kinesiska mattor till Europa och Nordamerika. De kinesiska mattskaparna blev också inspirerade av modern Europeisk design och de nya starka färgerna de kom i kontakt med.

Kinamattorna blev populära och eftertraktade i Europa under 1920-talet. Mattorna passade perfekt in i Art Déco stilen med sina orientaliska motiv i kombination med de starka färgerna som var moderna i väst.

Mattornas starka färger, höga kvalitet och deras begränsade produktionstid gör att de nu är eftertraktade samlarobjekt. Titta gärna på vårt utbud av antika kinesiska Art Déco-mattor från 1920-talet.