Re Rag Rug

Kan du tänka dig en matta av gamla utslitna ylletröjor? Eller kanske en patchworkmatta gjord av gamla klassiska svenska väggbonader? Dessa och ytterliggare 10 mattor ingår i konstprojektet Re Rag Rug.

Re Rag Rug är ett experimentellt designprojekt som går ut på att omvandla till synes värdelösa material till exklusiva mattor. Totalt ska projektet innehålla 12 mattor, tillverkade med olika tekniker och med inspiration från olika delar av världen.

Katarina Brieditis och Katarina Evans startade Re Rag Rug i augusti 2012. Båda har bakgrund inom textil/konst/formgivning och ett stort gemensamt intresse för återbruk och återvinning av spillmaterial.

Så här förklarar Katarina Evans varför de valde att tillverka just mattor: ”Det är en produkt som håller länge och som har ett större värde än en handduk eller ett par jeans, den bygger ett rum och påverkar miljön i det. Har du en matta har du ett hem.” Att mattor är starka kulturbärare som har tillverkats i tusentals år gör det ännu mer intressant.

Bland de tillverkade mattorna finns bland annat Vintergatan som består av gamla ylletröjor, en pepitamönstrad matta tillverkad av gamla t-shirts, samt en flera centimeter hög trasmatta som snirklar fram likt en landsväg.

Projektet avslutas med en utställning på färgfabriken i Stockholm den 16 – 25 oktober 2013. Läs mer om Re Rag Rug här.


Få 15% rabatt

Prenumerera nu och få 15% rabatt på din nästa beställning*, du får nyhetsbrev varje vecka med exklusiv tillgång till erbjudanden, senaste trender och produktnyheter.

För information om hur vi hanterar dina uppgifter, vänligen läs vår sekretesspolicy. Du kan avsluta prenumerationen när som helst. *Du kan använda rabatten på ett köp inom 60 dagar efter nyhetsbrevsprenumeration. Koden gäller på alla produkter, inklusive rabatterade varor. Den går inte att kombinera med andra rabattkoder.