Handtuftad Hållbar Ull

Volcano Rug

160x230 cm
4 703 kr

Mattan är tillfälligt slutsåld. Du kan välja att bevaka mattan om du vill bli meddelad när den finns till försäljning igen.

Mattans färger uppfattas olika beroende på i vilken vinkel man ser den.

Cornelius Comanns

Cornelius Comanns

Designer Tyskland Tyskland

Cornelius Comanns is a German Product Designer with interests reaching far into different design disciplines. He studied Industrial Design in Munich and Product Design at the Royal College of Art in London. Already during his studies he gained experiences working with large design oriented companies. His portfolio spans from Automotive Design to Furniture and Product Design. Cornelius' projects are often based on a strong conceptual idea that serves as a base to develop the form. Even though Graphic Design is not his main expertise, such a competition provides an opportunity to show a Product Designer's perspective on carpet design.

Alla mattor av Cornelius Comanns

Volcano Rug

The Volcano Rug was created by shining different coloured lights onto a three-dimensional polygonal surface. This was inspired by the play of light and shadow on rocks at dawn. This method can be used to create numerous patterns that are different in colour and shape.

Specifikationer

Art.nr CVD16139
Knuttäthet ca 30 000 - 50 000 knutar per m²

Du kan själv enkelt räkna knuttätheten. Räkna knutarna lodrätt och vågrätt på 1 cm, multiplicera antalen med varandra. Multiplicera sedan summan med 10.000, det ger antalet knutar per m².

Vissa aktörer på marknaden överdriver knuttätheten så för att veta att du inte jämför äpplen med päron vid en prisjämförelse kan det vara klokt att själv kontrollräkna. De flesta av CarpetVistas mattor har baksidan fotograferad med en linjal för att du enkelt skall kunna se knutkvaliteten och räkna fram den exakta knuttätheten innan du bestämmer dig för en matta.

Tjocklek ≈ 12 mm
Ursprung Indien
Lugg Ull
Ull är ett naturligt fiber och ett av de mest eftertraktade materialen vid tillverkning av mattor. Ullmattor är hållbara och tål vardagligt slitage bra. Materialet har en naturligt smutsavvisande effekt vilket gör ullmattor lätta att hålla rena. Typiskt för ull är också att materialet behåller sin form så luggen på en ullmatta reser sig lätt till sin ursprungliga form.
Varp Bomull
Tillverkning Handtuftad
Handtuftade mattor är gjorda för hand med hjälp av en "tufting-pistol" som skjuter garnslingor genom en förvävd baksida. Handtuftningsteknik gör det möjligt att skapa detaljerade mönster.
Storlek 160x230
Mattan är knuten/vävd för hand, det innebär att viss avvikelse i storlek, tjocklek, mönster och form kan förekomma. Detta gäller särskilt nomad- och bymattor.

Volcano Rug matta från Indien.

Dessa mattor är handgjorda men knyts ej för hand utan vid tillverkningen används en speciell tuftpistol som trycker igenom öglor av garnet genom en fin väv för att skapa önskat mönster. Den tuftade ytan limmas sedan på en förstärkt baksida innan själva luggen klipps fram och trimmas. Denna speciella teknik tillåter vävaren att på ett snabbt och effektivt vis skapa mattor med en stor frihet gällande mönster och design.

Hållbar Ull  Hållbar Ull

Ull är ett naturligt fiber och ett av de mest eftertraktade materialen vid tillverkning av mattor. Ullmattor är hållbara och tål vardagligt slitage bra. Materialet har en naturligt smutsavvisande effekt vilket gör ullmattor lätta att hålla rena. Typiskt för ull är också att materialet behåller sin form så luggen på en ullmatta reser sig lätt till sin ursprungliga form.

Care & Fair

Vi är stolta över att vara en del av organisationen CARE & FAIR. Deras uppdrag är att förbättra levnadsvillkoren för mattvävare i Indien och deras familjer genom utbildning och hälsa.

Läs mer

Några frågor?

Tveka inte att fråga oss!

Omdöme CarpetVista

4.8 av 5

Mattan stämde mot mina förväntningar. Så fin. Mer än nöjd. Snabb leverans.

Susanna L.

Jättefin matta som stämde väl överens med bilden! Anledningen till att de bara får fyra stjärnor är att mattan kom ihopvikt och inte rullad. Lite konstigt och gav så klart veck i mattan. I helhet är jag jättenöjd annars!

Hej hejsson

Amazing quality carpet. Thanks for smooth business.

Anel Karlsson

Enkel att ha att göra med. Super snabb leverans

53:rd steet

Mycket god service!

Helena P.

alltid snabb och bra information och leverans. Alltid varit nöjd efter köp

Michael Svensson

Jag hittade mattan jag sökte i rätt färg och storlek. Enligt uppgift ska den vara använd tidigare men det syntes inte. Skicket var väldigt bra och jag är otroligt nöjd!

Linda A.

Allt stämde: foton, leveranstid, mattornas kvalitet, betalning och bemötande.

Helena

Jag sökte mattor och fann dem! Men skulle de överensstämma med företagets färgbeskrivning? Javisst gjorde de. Jag fick mina mattor levererade och med spänning öppnade jag de väl förpackade mattorna. Och vad fann jag? Jo, två vackra mattor med färger som stämde helt med CarpetVistas beskrivning. Så, nu är de placerade där de ska vara och jag är JÄTTENÖJD med mina två smycken som ligger på golven och där jag ska vårda dem på bästa sätt! Och Tack för snabb leverans!

Birgitta s.

Mycket nöjd! Snabb leverans o mattan var väl överensstämmande med bilden. Så fin. Handlat flera mattor genom åren och alltid belåten.

Maria Susanne