Handtuftad Hållbar Ull

Feeling Handtufted Matta - Brun
140x200 cm

5 476 kr
(Moms ingår)

Snabb leverans: 1 - 3 arbetsdagar

Fria returer

Klarna - Dela upp 215 kr / 36 mån

Mattans färger uppfattas olika beroende på i vilken vinkel man ser den.

Giuli Sola

Giuli Sola

Designer Italien Italien

Giuli Sola föddes i Italien i januari 1980. Hennes passion för bildkonst styrde henne mot en utbildning i design så att hon kunde kombinera estetisk smak med teknik.

Efter en examen från Politecnico di Milano en Design Industriel har Giulia haft möjlighet att studera produktdesign i ett år vid Norwegian National University of Science and Technology (NTNU).

Under studietiden samarbetade hon med en designbyrå (Sergio Brioschi Design: möbler, belysning, tillbehör, etcetera) i Milano innan hon fick anställning på ett inredningsföretag (Caputo & Associati: butiker, stånd, lägenheter, etcetera) baserat i London och Milano.

År 2006, tack vare ett bidrag från Europeiska kommissionen, fick Giulia jobb i Frankrike på seglarskolan i Glénans. Hon är specialiserad på marin arkitektur med ett diplom från ENSAN i Nantes och arbetar som konstnärlig ledare för inredning av båtar.
Efter att ha tillbringat tid i Italien, Norge, Storbritannien och USA, bor Giulia i Nantes och är designer för sitt eget företag Giulia Sola Design

Alla mattor av Giuli Sola

Feeling Handtufted

Fem mattvarianter för olika förnimmelser kopplade till naturliga teman. Varje matta är inspirerad av ett specifikt material: Vatten, jord, dimma, is, sand, det visuella, men också taktila och olfaktoriska känslorna för att nå en atmosfär, för att återskapa ett landskap eller en personlig souvenir.

Specifikationer

Art.nr CVD6523
Knuttäthet ca 30 000 - 50 000 knutar per m²

Du kan själv enkelt räkna knuttätheten. Räkna knutarna lodrätt och vågrätt på 1 cm, multiplicera antalen med varandra. Multiplicera sedan summan med 10.000, det ger antalet knutar per m².

Vissa aktörer på marknaden överdriver knuttätheten så för att veta att du inte jämför äpplen med päron vid en prisjämförelse kan det vara klokt att själv kontrollräkna. De flesta av CarpetVistas mattor har baksidan fotograferad med en linjal för att du enkelt skall kunna se knutkvaliteten och räkna fram den exakta knuttätheten innan du bestämmer dig för en matta.

Tjocklek ≈ 15 mm
Ursprung Indien
Lugg Ull
Ull är ett naturligt fiber och ett av de mest eftertraktade materialen vid tillverkning av mattor. Ullmattor är hållbara och tål vardagligt slitage bra. Materialet har en naturligt smutsavvisande effekt vilket gör ullmattor lätta att hålla rena. Typiskt för ull är också att materialet behåller sin form så luggen på en ullmatta reser sig lätt till sin ursprungliga form.
Varp Bomull
Tillverkning Handtuftad
Handtuftade mattor är gjorda för hand med hjälp av en "tufting-pistol" som skjuter garnslingor genom en förvävd baksida. Handtuftningsteknik gör det möjligt att skapa detaljerade mönster.
Storlek 140x200
Mattan är knuten/vävd för hand, det innebär att viss avvikelse i storlek, tjocklek, mönster och form kan förekomma. Detta gäller särskilt nomad- och bymattor.

Feeling Handtufted Matta - Brun matta från Indien.

Dessa mattor är handgjorda men knyts ej för hand utan vid tillverkningen används en speciell tuftpistol som trycker igenom öglor av garnet genom en fin väv för att skapa önskat mönster. Den tuftade ytan limmas sedan på en förstärkt baksida innan själva luggen klipps fram och trimmas. Denna speciella teknik tillåter vävaren att på ett snabbt och effektivt vis skapa mattor med en stor frihet gällande mönster och design.

Hållbar Ull  Hållbar Ull

Ull är ett naturligt fiber och ett av de mest eftertraktade materialen vid tillverkning av mattor. Ullmattor är hållbara och tål vardagligt slitage bra. Materialet har en naturligt smutsavvisande effekt vilket gör ullmattor lätta att hålla rena. Typiskt för ull är också att materialet behåller sin form så luggen på en ullmatta reser sig lätt till sin ursprungliga form.

Care & Fair

Vi är stolta över att vara en del av organisationen CARE & FAIR. Deras uppdrag är att förbättra levnadsvillkoren för mattvävare i Indien och deras familjer genom utbildning och hälsa.

Läs mer

OEKO-TEX®

Denna matta är certifierad enligt STANDARD 100 by OEKO-TEX®, ett globalt enhetligt och oberoende provnings- och certifieringssystem för textilier. Certifieringen innebär att den färdiga produkten är fri från hälsofarliga kemikalier.

Några frågor?

Tveka inte att fråga oss!
Få 15% rabatt

Prenumerera nu och få 15% rabatt på din nästa beställning*, du får nyhetsbrev varje vecka med exklusiv tillgång till erbjudanden, senaste trender och produktnyheter.

För information om hur vi hanterar dina uppgifter, vänligen läs vår sekretesspolicy. Du kan avsluta prenumerationen när som helst. *Du kan använda rabatten på ett köp inom 60 dagar efter nyhetsbrevsprenumeration. Koden gäller på alla produkter, inklusive rabatterade varor. Den går inte att kombinera med andra rabattkoder.