Unik Handknuten Hållbar Ull

Bakhtiar Collectible Matta
155x257 cm

19 673 kr
(Moms ingår)
Endast 1 i lager

Snabb leverans: 1 - 3 arbetsdagar

Fria returer

Klarna - Dela upp 673 kr / 36 mån

Mattans färger uppfattas olika beroende på i vilken vinkel man ser den.

Specifikationer

Art.nr CAGC583
Knuttäthet ca 160 000 knutar per m²

Du kan själv enkelt räkna knuttätheten. Räkna knutarna lodrätt och vågrätt på 1 cm, multiplicera antalen med varandra. Multiplicera sedan summan med 10.000, det ger antalet knutar per m².

Vissa aktörer på marknaden överdriver knuttätheten så för att veta att du inte jämför äpplen med päron vid en prisjämförelse kan det vara klokt att själv kontrollräkna. De flesta av CarpetVistas mattor har baksidan fotograferad med en linjal för att du enkelt skall kunna se knutkvaliteten och räkna fram den exakta knuttätheten innan du bestämmer dig för en matta.

Tjocklek ≈ 16 mm
Ålder Gammal 20-50 år
Ursprung Persien / Iran
Lugg Ull
Ull är ett naturligt fiber och ett av de mest eftertraktade materialen vid tillverkning av mattor. Ullmattor är hållbara och tål vardagligt slitage bra. Materialet har en naturligt smutsavvisande effekt vilket gör ullmattor lätta att hålla rena. Typiskt för ull är också att materialet behåller sin form så luggen på en ullmatta reser sig lätt till sin ursprungliga form.
Varp Bomull
Tillverkning Handknuten
Handknutna mattor som tillverkas av specialiserade mattvävare som knyter knutar för att bilda rader av lugg, antingen genom att skära varje enskild knut eller en hel rad knutar. Handknytning är tidskrävande och möjliggör invecklade mönster.
Även kallad Baktiar, Bachtiar, Bakthiari, Bakthiyar, Baktjar
Storlek 155x257
Mattan är knuten/vävd för hand, det innebär att viss avvikelse i storlek, tjocklek, mönster och form kan förekomma. Detta gäller särskilt nomad- och bymattor.

Bakhtiar Collectible Matta matta från Persien / Iran.

Under sjuttonhundratalet var frodiga och överdådiga trädgårdar och slutna gårdar en symbol för stolthet och status. Trädgårdsmotiven som ofta ses i Bakhtiarmattor, ett schackrutfält med djur, blommor, palmer och kanaler mellan mönstren, representerar dessa gårdar. Trots att trädgårdsmotivet är mycket vanligt i Bakhtiar-mattorna är det också vanligt med blommönster eller geometriska teman. Vår samling av Bakhtiarmattor är gjord av extra fin ull och utmärkt kvalitet. De är alla minst 30 år gamla och i perfekt skick. De är handvävda av de seminomadiska Bakhtiari-stammarna som bor i centrala Iran. De vackra och färgglada mattorna är en stor kontrast till den torra och oförlåtliga miljön där de är gjorda. De flesta vävare använder ull av fin kvalitet från sina egna får, som spinns för hand och sedan får intensiv färgning främst med vegetabiliska färgämnen extraherade från lokala växter. Bakhtiarmattor är mycket slitstarka och kommer att dekorera ditt hem i många år och med vår Bakhtiyar Collectible har du en sällsynt chans att få några riktigt unika mattor i bästa kvalitet.

Hållbar Ull  Hållbar Ull

Ull är ett naturligt fiber och ett av de mest eftertraktade materialen vid tillverkning av mattor. Ullmattor är hållbara och tål vardagligt slitage bra. Materialet har en naturligt smutsavvisande effekt vilket gör ullmattor lätta att hålla rena. Typiskt för ull är också att materialet behåller sin form så luggen på en ullmatta reser sig lätt till sin ursprungliga form.

Några frågor?

Tveka inte att fråga oss!Få 15% rabatt

Prenumerera nu och få 15% rabatt på din nästa beställning*, du får nyhetsbrev varje vecka med exklusiv tillgång till erbjudanden, senaste trender och produktnyheter.

För information om hur vi hanterar dina uppgifter, vänligen läs vår sekretesspolicy. Du kan avsluta prenumerationen när som helst. *Du kan använda rabatten på ett köp inom 60 dagar efter nyhetsbrevsprenumeration. Koden gäller på alla produkter, inklusive rabatterade varor. Den går inte att kombinera med andra rabattkoder.