Vi hittade ingenting. Men ge inte upp, vi har fler än 43000 fina mattor! Kontakta gärna vår kundtjänst om du inte hittar mattan du letar efter
Ghom Sherkat Farsh matta AXVZC419

Mattans färger uppfattas olika beroende på i vilken vinkel man ser den.

Unik
Handknuten

Exklusivt showroom

Du är välkommen att besöka vårt showroom om du vill titta på exklusiva mattor innan du bestämmer dig för att köpa. Kontakta oss för mer information.
Kontakta oss


Art.nr AXVZC419
Knuttäthet ca 490 000 knutar per m²

Du kan själv enkelt räkna knuttätheten. Räkna knutarna lodrätt och vågrätt på 1 cm, multiplicera antalen med varandra. Multiplicera sedan summan med 10.000, det ger antalet knutar per m².

Vissa aktörer på marknaden överdriver knuttätheten så för att veta att du inte jämför äpplen med päron vid en prisjämförelse kan det vara klokt att själv kontrollräkna. De flesta av CarpetVistas mattor har baksidan fotograferad med en linjal för att du enkelt skall kunna se knutkvaliteten och räkna fram den exakta knuttätheten innan du bestämmer dig för en matta.

Tjocklek ca 9 mm
Ålder Gammal 20-50 år
Ursprung Persien / Iran
Lugg Ull
Varp Bomull
Tillverkning Handknuten
Handknutna mattor som tillverkas av specialiserade mattvävare som knyter knutar för att bilda rader av lugg, antingen genom att skära varje enskild knut eller en hel rad knutar. Handknytning är tidskrävande och möjliggör invecklade mönster.
Även kallad Qum, Kom, Ghome, Qom, Khum
Storlek 250x360

Mattan är knuten/vävd för hand, det innebär att viss avvikelse i storlek, tjocklek, mönster och form kan förekomma. Detta gäller särskilt nomad- och bymattor.

Butikspris
533 715 kr


Frågor?

Har du några frågor angående mattan, tveka inte utan fråga oss. Vi svarar gärna på alla frågor.

334 250 krErbjudanden