Unik Handknuten Hållbar Ull

Patchwork

170x230 cm
4 731 kr
56%
10 670 kr
Endast 1 i lager

Mattans färger uppfattas olika beroende på i vilken vinkel man ser den.

Specifikationer

Art.nr XCGZM1137
Knuttäthet ca 150 000 - 300 000 knutar per m²

Du kan själv enkelt räkna knuttätheten. Räkna knutarna lodrätt och vågrätt på 1 cm, multiplicera antalen med varandra. Multiplicera sedan summan med 10.000, det ger antalet knutar per m².

Vissa aktörer på marknaden överdriver knuttätheten så för att veta att du inte jämför äpplen med päron vid en prisjämförelse kan det vara klokt att själv kontrollräkna. De flesta av CarpetVistas mattor har baksidan fotograferad med en linjal för att du enkelt skall kunna se knutkvaliteten och räkna fram den exakta knuttätheten innan du bestämmer dig för en matta.

Tjocklek ≈ 6 mm
Ålder Gammal 20-50 år
Ursprung Turkiet
Lugg Ull
Ull är ett naturligt fiber och ett av de mest eftertraktade materialen vid tillverkning av mattor. Ullmattor är hållbara och tål vardagligt slitage bra. Materialet har en naturligt smutsavvisande effekt vilket gör ullmattor lätta att hålla rena. Typiskt för ull är också att materialet behåller sin form så luggen på en ullmatta reser sig lätt till sin ursprungliga form.
Varp Bomull
Tillverkning Handknuten
Handknutna mattor som tillverkas av specialiserade mattvävare som knyter knutar för att bilda rader av lugg, antingen genom att skära varje enskild knut eller en hel rad knutar. Handknytning är tidskrävande och möjliggör invecklade mönster.
Storlek 170x230
Mattan är knuten/vävd för hand, det innebär att viss avvikelse i storlek, tjocklek, mönster och form kan förekomma. Detta gäller särskilt nomad- och bymattor.

Patchwork matta från Turkiet.

Patchwork är mattor som sätts samman av äldre turkiska mattor. Dessa är klippta i mindre bitar och ihopsydda i nya designer och storlekar. Färgerna och mönstren matchar och är speciellt utvalda. Majoriteten har en påsydd baksida. Patchwork tillverkas av mattor som är mellan 20 och 50 år gamla. Resultatet är en blandning av en traditionell turkisk mattdesign och en samtida retrostil.

På grund av tillverkningssättet så rekommenderar vi inte att du använder CarpetVista Fläckborttagare på mattan vid behandling av fläckar. Vi rekommenderar att fläckborttagningen utförs av en specialist på mattrengöring.

Hållbar Ull  Hållbar Ull

Ull är ett naturligt fiber och ett av de mest eftertraktade materialen vid tillverkning av mattor. Ullmattor är hållbara och tål vardagligt slitage bra. Materialet har en naturligt smutsavvisande effekt vilket gör ullmattor lätta att hålla rena. Typiskt för ull är också att materialet behåller sin form så luggen på en ullmatta reser sig lätt till sin ursprungliga form.

Några frågor?

Tveka inte att fråga oss!

Omdöme CarpetVista

4.8 av 5

Mattan stämde mot mina förväntningar. Så fin. Mer än nöjd. Snabb leverans.

Susanna L.

Jättefin matta som stämde väl överens med bilden! Anledningen till att de bara får fyra stjärnor är att mattan kom ihopvikt och inte rullad. Lite konstigt och gav så klart veck i mattan. I helhet är jag jättenöjd annars!

Hej hejsson

Amazing quality carpet. Thanks for smooth business.

Anel Karlsson

Enkel att ha att göra med. Super snabb leverans

53:rd steet

Mycket god service!

Helena P.

alltid snabb och bra information och leverans. Alltid varit nöjd efter köp

Michael Svensson

Jag hittade mattan jag sökte i rätt färg och storlek. Enligt uppgift ska den vara använd tidigare men det syntes inte. Skicket var väldigt bra och jag är otroligt nöjd!

Linda A.

Allt stämde: foton, leveranstid, mattornas kvalitet, betalning och bemötande.

Helena

Jag sökte mattor och fann dem! Men skulle de överensstämma med företagets färgbeskrivning? Javisst gjorde de. Jag fick mina mattor levererade och med spänning öppnade jag de väl förpackade mattorna. Och vad fann jag? Jo, två vackra mattor med färger som stämde helt med CarpetVistas beskrivning. Så, nu är de placerade där de ska vara och jag är JÄTTENÖJD med mina två smycken som ligger på golven och där jag ska vårda dem på bästa sätt! Och Tack för snabb leverans!

Birgitta s.

Mycket nöjd! Snabb leverans o mattan var väl överensstämmande med bilden. Så fin. Handlat flera mattor genom åren och alltid belåten.

Maria Susanne