Handloom Lyxig Viskos

Tribeca - Blå / Grå

240x340 cm
10 695 kr

Mattans färger uppfattas olika beroende på i vilken vinkel man ser den.

Tribeca - Blå / Grå matta från Turkiet.

Detta är en maskinknuten matta med inspiration från äldre persiska mattor och med dess orientaliska mönster blir den ett vackert blickfång i ditt hem. Det detaljerade motivet i mattan fås tack vare en hög täthet i luggen. Luggen består av viskos och ger en väldigt mjuk och skön matta att gå på. Mattan får dessutom en mycket vacker lyster vilket påminner om äkta silke. Varpen i mattan är gjord av bomull som ger en stabil och slitstark matta. Mattan har dessutom en undersida av tunn latex vilket ökar säkerheten och motverkar att den glider omkring på golvet.

Läs mer om maskinknutna mattor här...

Lyxig Viskos  Lyxig Viskos

Viskos är ett konstfiber som tillverkas av bomull eller cellulosa. Materialet är mycket mjukt och glansigt vilket gör att det påminner om silke. Viskos används ofta för att ge lyster åt mattor och för att framhäva detaljer på ett sätt som återfinns i silkesmattor.

Care & Fair

Vi är stolta över att vara en del av organisationen CARE & FAIR. Deras uppdrag är att förbättra levnadsvillkoren för mattvävare i Indien och deras familjer genom utbildning och hälsa.

Läs mer

Några frågor?

Tveka inte att fråga oss!