När glaskonstnärerna tar över vävstolen.

De flesta konstnärer har sitt favoritmaterial där de är som allra bäst och skapar fantastiska alster. Kosta Boda är en av världens främsta tillverkare av glas och glaskonst i sina glashyttor i södra Småland, där man skapat glas sedan 1742. Deras konstnärer: Erica Lagerbielke, Bertil Vallien, Kjell Engman, Martti Rytkönen och Anna Ehrner har under många år skapat historisk konst i glashyttorna.

Var och en av de 5 konstnärerna har en egen stil och vision som avspeglar sig i slutresultatet. Bra exempel är Anna Ehrners mjuka linjer, Bertil Valliens tydliga och självsäkra alster eller Kjell Engman som inspireras av musikinstrument i kontrast till Erika Lagerbielkes naturliga linjer och Martti Rytkönens konstverk inspirerade av vatten. Helt enkelt 5 artister som har bidragit till att föra glaskonsten till en ny nivå av kreativitet. 

Genom ett unikt samarbete mellan CarpetVista och Kosta Boda har dessa enastående konstnärer bytt glas mot textil och skapat en unik kollektion av moderna mattor som producerats i en begränsad upplaga. Mattorna är handknutna i Indien av ull med accenter i silke.

När en artist behärskar ett element är det ovanligt att hen lämnar sin trygga zon och jobbar på med de material de är vana vid. När de väl tar steget kan slutresultatet bli förtrollande och väldigt vackert, som dessa limiterade mattor. 

Det är lätt att förälska sig i denna kollektion. Varje matta är unik i sin design och är ett spännande inslag i varje inredning samtidigt som det är en god investering. 

Bild 1 Dance av Kjell Engman 
Bild 2 Kosta Bodas glaskonstnär från vänster till höger: 
Martti Rytkönen, Bertil Vallien, Anna Ehrner, Kjell Engman och Erika Lagerbielke. 
Bild 3 Landing av Bertil Vallien 



För mer information, besök www.CarpetVista.com