Kerman - "Nymfernas dans"

Med avbildningen av "Nymfernas dans" påminner denna fantastiska matta om Louis XIV berömda gobeläng som hämtat inspiration från den framstående itailenska renässanskonstnären och arkitekten Raphael (1483-1520).  

Under tidigt 1800-tal blev det på modet bland de mest välbärgade medborgarna i det Persien samhället att införskaffa exklusiva handknutna mattor för att pryda sina slott och palats. Enbart de högst rankade, mest talangfulla och erfarna mattvävarna eller mattknytarna i landet blev betrodda att utföra dessa prestigefulla projekt. Trenden var att på ett konstnärligt vis kombinera det bästa av två världar: en renässansinspirerad mittpunkt som smällter samman med den personliga borden i persisk stil.

Det bästa av två världar

Keruberna, de bibliska figurerna, den dekorativa blomstervasen och instrumenten så som panflöjten syns i den ursprungliga gobelängen och har på ett magnifikt vis införlivas i mattan med yttersta precision. Detta i kontrast till den fantastiska borden med det persiska arvet. En konstnärlig integration av exotiska djur och den traditionella borden i Milfleurstil porträtterar den symboliska influensen från väst under denna era i persisk historia. Ett utsökt samlarobjekt med historisk bakgrund och ett växande marknadsvärde.


Få 15% rabatt

Prenumerera nu och få 15% rabatt på din nästa beställning*, du får nyhetsbrev varje vecka med exklusiv tillgång till erbjudanden, senaste trender och produktnyheter.

För information om hur vi hanterar dina uppgifter, vänligen läs vår sekretesspolicy. Du kan avsluta prenumerationen när som helst. *Du kan använda rabatten på ett köp inom 60 dagar efter nyhetsbrevsprenumeration. Koden gäller på alla produkter, inklusive rabatterade varor. Den går inte att kombinera med andra rabattkoder.